image Finn Gold Cup 3. versenynap: Megnehezítettem a dolgomat image BERECZ ZSOBOR REMEKELT A FINN VB NYITÓNAPJÁN

    FINN GOLD CUP: MÁSODIK VERSENYNAP

    A Finn világbajnokság második versenynapján ismét kegyes volt a Balaton a nemzetközi mezőnyhöz, hiszen csodás napsütésben, 10-13 csomós nyugati szélben sikerült a tervezett két futamot lebonyolítani.

    A mai nap sok izgalmat tartogatott, és nagy átrendeződéseket hozott az eredménylistán, kinek pozitív, kinek negatív irányban. Sajnos Berecz Zsombinak az oldalválasztások ma nem jöttek be a számítások szerint, így a napot egy 12. és egy 37. helyezéssel zárta.

    Az első futamot sikerült első próbálkozásra elrajtoltatni, viszonylag stabil 10-13 csomós szélben.

    Zsombinak jól sikerült a rajtja, de az első szakaszon nem sikerült kellő gyorsaságot szereznie, igy 20-25 hely körül menetelt fel és 25-ként vette a kreutz bóját. A hátszélben viszont nagyon gyors menetet diktált és 10-en belülre vitorlázta fel magát, a hátszélkaput 8-ként vette. A második körben szintén stabilan jött, a rajtvonalat végül 12. helyen szelte át. A futamot a brit Ed Wright nyerte, második helyen a holland Heiner futott be, harmadikként pedig a görög Mitakis.

    A három futam utáni összesített eredmények alapján Zsombi megtartotta 2. helyét és innen várta a mai második futamot.

    A második futamot többszöri próbálkozás után sikerült elrajtoltatni. A szél leállása miatt bele kellett halasztani a rajteljárásba, majd a visszaerősödést követően szigorított rajteljárás következett, azaz fekete lobogó alatti rajt mellett döntött a rendezőség, figyelemmel arra, hogy az első próbálkozásnál a mezőny jelentős része a vonalon túl volt. A fekete lobogós rajt lényege, hogy ha egy versenyző a rajt pillanat előtti percben a rajtvonalon túl lóg, akkor gyakorlatilag az adott futamból kipontozódik. Ez hét versenyzőnek is sikerült, köztük többek között az addig vezető horvát Bugarin is.

    A rajt után sem egyszerűsödött azonban a helyzet, nagyon nagy csaták zajlottak. Zsombi jól rajtolt, azonban sajnos ebben a futamban nem sikerült jól az oldalválasztás. jobbra indult el, de a bal oldal fizetett jobban. Hátszélben sikerült kicsit javítania, és a második körben kockáztatott, de sajnos nem jött be ez a terv és így végül 37. helyen futott be. Ebben a futamban nem ment jól a brit Ed Wright sem, sokáig csatáztak Zsombival, de végül a brit 20. helyen ért célba.

    A második futam a svéd Salminen számára sikerült a legjobban, második helyen az eddig stabilan vitorlázó francia Lobert, harmadik helyen az argentin Facundo Olezza futott be.

    A négy futam utáni összesített eredménylistát a francia Lobert vezeti, második helyről a svéd Salminen, harmadik helyről az argentin Olezza várja a holnapi napot. Zsombor jelenleg 7. helyen.

    A versenyszabályok szerint az ötödik futamtól kezdődően az összeredményekből a legrosszabb futameredmény kiejthető, így holnap ismét nagy átrendeződések várhatók az eredménylistán.

    Izgalmas versenynapnak nézünk tehát elébe.

    https://www.2017finngoldcup.org/results

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók