image Zsombi futamgyőzelme Mallorcán image Fehér Boróka többszörös magyar bajnok!

    Zsombi hamarosan ismét rajtvonalhoz áll!

    Hétfőn, azaz március 27-én veszi kezdetét Palma de Mallorcan a nagy tradícióval rendelkező Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR vitorlás verseny, amelyet kivettek ugyan pár éve a Finn világkupa sorozatából, de ez a verseny mezőnyének színvonalán mit sem változtatott. Ez  az első megmérettetés minden évben, ahol a résztvevők lemérhetik, ki hol tart a felkészülésében, így ez Zsombi elmondása szerint is az egyik legkeményebb regatta a szezonban.

    Zsombi már csütörtök óta a helyszínen készül az idei év első igazi megmérettetésére, a Dinghy Academy csapatával és Kelemen Tamás (Keló) hazai edzőjével.   Az erős mezőny mellett idén azért is jelent kihívást, mivel a Nemzetközi Finn Osztályszövetség teszt jelleggel új eredményszámítást és lebonyolítást alkalmaz. Az új rendszer lényege, hogy minden versenyző részére biztosított, hogy legalább öt versenynapon keresztül versenyezzen, azonban a korábban  a selejtezők alapján legjobb tíz versenyző számára biztosított, mindent eldöntő Medal Race-re ezúttal csak az öt legjobb versenyző juthat be.

    Nem ez az egyetlen újítás, hiszen a döntő futamba való bekerülés módja is változott és ami talán még ennél is fontosabb változás, hogy a Medal Race pontok nem adódnak hozzá az addigi eredményekhez, hanem a versenyt az nyeri, aki a Medal Race-t megnyeri.

    És hogy is néz ki a döntőbe jutás menete?

    A kilenc selejtező futam keretében összetett legjobb két versenyző automatikusan a döntőbe jut, míg a sorban következő további három versenyző az elődöntőben folytatja a megmérettetést. A selejtezők minden további versenyzője (azaz az első öt helyezettet leszámítva) az elődöntő selejtezőbe kerül, ahol új pontszámítás kezdődik, azaz a selejtező eredmények nem kerülnek beszámításra. Az itt legjobb öt versenyző szintén bekerül az elődöntőbe, ahol a selejtezők 3-5. helyezettjeivel együtt, azaz összesen nyolc versenyző méri össze a tudását a döntőbe jutás érdekében. Korábbi pontok itt is törlődnek és új számítás kezdődik, a legjobb három jut a döntőbe.

    A döntőben (azaz Medal Race-ben, vagy éremfutamban) tehát a selejtező futamok legjobb két versenyzője, valamint a további kétfordulós elődöntő futam legjobb három versenyzője jut. Aki az éremfutamot megnyeri, az állhat fel a verseny dobogójának legfelsőbb fokára. Azaz kevesebb matek, több forduló és még több izgalom.

    Meglátjuk, hogy jön be az új rendszer a versenyzőknek és főleg Zsombinak, aki rövid pihenő után januártól ismét megkezdte felkészülését az új évadra – a Balatoni Yacht Club színeiben és változatlan háttércsapattal, amelynek fő pillérei továbbra is Dr. Ugron Gáspár Gábor, a felkészülési program sportmenedzseri vezetője és Kelemen Tamás edző.

    Hétfőtől csütörtökig tehát a 9 selejtező futamban szurkolhatunk Zsombinak újra!

    Hajrá Zsombi! Hajrá HUN 40!

    Kövessétek a versenyt, eredményeket, fotókat a hivatalos verseny honlapon

    A verseny hivatalos honlapja

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók