Bejegyzések ezzel a címkével: eredmények

  AUDI NÁDAS KUPA I SZÉLCSEND ÉS EGY FUTAM

  Csaknek 100 versenyző részvételével valósult meg az AUDI NÁDAS KUPA vitorlás verseny egyesületünk főszervezésében Alsóörsön a hétvégén.

  Ahogy az a meteorológiai előrejelzés alapján várható volt – az elmúlt hetek szeles, hűvös időjárását követően ma ragyogó nyár várta a fiatalokat, ami még nem lett volna baj… Azonban szelet nyomokban sem lehetett látni a tavon. Szombaton reggel egy gyenge két- háromcsomós szellő még még borzolta a vizet, de mire a mezőny kiindult volna a kikötőből az is alábbhagyott. Így Holló Dani, a versenyvezető halasztani kényszerült. Bölcs döntés volt, hiszen ekkor a nagyhajós Fehér szalag mezőnye gyakorlatilag egy helyben álldogált, majd órákon keresztül legfeljebb métereket araszolt az első, kenesei pályajel felé… Délután azonban megmozdult a levegő, irány a víz! Az öröm nem tartott sokáig, a friss, négy- ötcsomós szél leállt, az elindított futamot félbe kellett szakítani.

  Némi várakozás után újabb próbálkozás következett. Sokáig reménykedtek a versenyzők és a rendező, de a szél ismét cserbenhagyta a társaságot, de pályarövidítést követően be lehetett futtatni mindhárom hajóosztályt, így legalább egy érvényes futammal zárult a nap.

  Egy vitorlás verseny talán legfontosabb fokmérője az időjárás, jó szélben, az összes meghirdetett futamot megvitorlázva az igazi a versenyélmény. Az AUDI NÁDAS KUPA második napján sem ilyen időjárás várta sajnos a mezőnyt, teljes szélcsendben, parti halasztással telt a nap. Így a tegnap megrendezett egy futam alapján hirdetett a Balatoni Yacht Club eredményt.

  A napot a versenybíróság által szombaton tapasztalt vízi versenyszituációk elemzésével, edukációs magyarázatával indította a mezőny, Böröcz Bence Versenybíró igyekezett az újoncok tapasztalatait új ismeretekkel gazdagítani.

  A mezőny délután egy óráig várakozott a parton, majd Holló Dániel versenyrendező látva a további előrejelzést, lelőtte a napot. A díjkiosztó során a résztvevő hajóosztályokban, csoportokban és kategóriákban hirdettek győzteseket.

  A Kutassy László által készített üveg pakettek mellett a díjazottak a verseny névadó szponzora, az Audi Magyarország jóvoltából, valamint a Balatoni Yacht Club szülői közösségének tagjai által értékes díjakban részesültek.

  A napot egy jól megérdemelt rétes-party zárta.

  A Balatoni Yacht Club ezúton is köszöni valamennyi klub és ifjú versenyző megtisztelő részvételét, az edzők munkáját és lelkesedését az utánpótlás nevelésben, a társrendező TVSK Alsóörs és a Nádas Cup Sorozat főszervezőinek közreműködését, Alsóörs Község Önkormányzatának együttműködését, a névadó szponzor Audi Magyarország szponzori partnerségét és felajánlásait, és nem utolsó sorban a versenyrendezői, bírói és szervezői ( beleértve az egyesület ifjúsági versenycsapata tagjainak és szülői közösségének, edzőinek) lelkes segítségét.

  Bízunk benne, hogy jövőre az időjárás kegyesebb lesz és nagy örömmel köszönhetjük ismét az újoncokat immár hagyományossá váló versenyünkön!

  A VERSENY EREDMÉNYEK ÉS FOTÓK ITT

   

  Izgalmas és kihívásokkal teli első versenynap

  Két izgalmas és kihívásokkal teli erősszeles futamot sikerült ma rendezni az Audi Optimist Ranglistaversenyen, északi szélben, nagy hullámok között, de a gyerekek kiválóan vették az akadályokat. Holnap folytatódik a küzdelem további három futam vár a versenyzőkre.

  A két futam utáni eredmények, a holnapi csoportbontás és az első fotók Cserta Gábortól már az esemény honlapján:

  A verseny eredményei, a második napi csoportbontás és az első fotók: ITT

   

  121 nevező az Audi Optimist Ranglistaversenyen

  A magyar bajnokságot megelőzően az Optimist osztály utolsó ranglistaversenyére 2019. augusztus 13-15-én Alsóörsön a Balatoni Yacht Club rendezésében kerül sor.

  A helyszíni nevezés során mindösszesen 121 hajó nevezett.  Külföldről Ausztriából érkeztek indulók.

  Mivel több mint 100 hajó lesz jelen, a verseny kvalifikációs és döntő sorozatokból fog állni.

  A háromnapos verseny első futamára a tervek szerint 2019. augusztus 13-án 11 órakor kerül sor.

  A meteorológiai előrejelzés szerint, a mai nap egy hidegdfront éri el az országot, amely jelentős lehűlés mellett várhatóan erős szelet is hoz, így izgalmas futamon várhatók.

  A verseny infoi: ITT

   

  Az O’Neill Nádas Kupa 3 futammal zárult

  Az O’Neill Nádas Kupa első versenynapjának széltelensége után a meteorológia másnapra még gyengébb légmozgást ígért. Vasárnap hajnalban nem volt biztató a helyzet. Reggel azonban már felhők gyülekeztek, remélhettük, hogy előbb-utóbb szél is érkezik.

  Kilenc órakor már határozottan – nyolc–tíz csomóval – fújt a szél.

  Az első futam simán lement, szép és izgalmas párharcok után 420-asban Érdi Vince – Farkas Benedek kettős győzött, RS Feva osztályban Szabó Ádám – Madár Péter (Balatonfüredi Yacht Club) nyerte a futamot, míg az optimistesek között a négy csoport élén (abszolút sorrendben) Szaplonczay Balázs (Balatoni Yacht Club) végzett.

  A második futam 420-as és az RS Feva osztály rajtját tömeges korai rajt miatt meg kellett ismételni, majd egy szélforduló miatt a rendezők halasztani kényszerültek, és a pálya módosítása is szükségessé vált. Az új rajteljárás alatt a szél gyengült, de a futamot be lehetett fejezni. 420-as osztályban Rácz Mihály – Vörös Levente (Procelero) ért elsőként célba, az RS Feva futamát Csőregh András – Csőregh Máté Mihály (Balatoni Yacht Club) páros nyerte.

  Az Optimistesek második futamára többszöri pályamódosítást és korai rajt miatti csúszást követően, igen gyenge szélben került sor. A szigorított rajteljárás során többen is korai rajtosak voltak, akiket a versenyrendezőség kizárt a futamból. Szoros küzdelem után Feith Máté (Balatoni Yacht Club) győzött.

  Ekkor a 420-as és az RS Feva mezőnye már a harmadik futamot teljesítette,

  A 420-asok között a harmadik futamban ismét Rácz Mihály – Vörös Levente (Procelero) győzött, ezzel az összetett versenyt is megnyerte. Futameredményeik: 3., 1. és 1. hely).

  Az RS Feva harmadik futamában Kertész Lóránd – Mucsi Kornél (Balatonfüredi Yacht Club) futott elsőnek célba, de ezzel is csak negyedik lett az összetett értékelésben, a versenyt Siklósi Mór – Hevesi Dorka egyenletes teljesítményüknek (2., 5., 2. hely) köszönhetően nyerték.

  Az Optimistesek harmadik futamának megrendezése a szél gyengélkedése miatt kérdésessé vált, de egy rövid idő múlva a szél újra élénkült, így végül minden hajóosztály – az Optimist is – három értékelhető futamot vitorlázott. A 3. futamban Török Csanád (Balatonfüredi Yacht Club) győzött. A versenyt abszolút értékelésben, ahol az összes korosztály, illetve a versenyzői múlttól való öszszevetés nélkül számolják az eredményt Szaplonczay Balázs (Balatoni Yacht Club) nyerte, Érdi Félix (THE) és Feith Máté (Balatoni Yacht Club) előtt.

  A Fehér Flotta végeredménye ezzel azonos, míg a Zöld Flotta sorrendje a következő: 1. Bartos Betti (Balatonfüredi Yacht Club), 2. Csizmazia Bence (THE), 3. Tóth Miklós (Balatoni Yacht Club). A Narancs Flotta versenyét Schriffert Péter (MVM SE) nyerte, Varga Máté (Procelero SE) és Schriffert Áron (MVM SE) előtt.

  A Zöld Flottán belül a korcsoportok győztesei

  – U13 (13 év alattiak) 2007 és 2008-ban született: Bartos Betti (Balatonfüredi Yacht Club)

  – U11 (11 év alattiak) 2009 és 2010-ben született: Tóth Miklós (Balatoni Yacht Club)

  – U9 (9 év alattiak) 2011-ben vagy utána született: Weöres Zsófia (Kereked)

   

  Eredmények és fotók: ITT

  Indul az O’Neill Nádas Kupa

  Eddig 103 versenyző nevezett az O’Neill Nádas Kupa versenyre, amely egyesületünk rendezésében valósul meg a hétvégén. Többségében Optimist versenyzők érkeztek, de 420 és RS Feva egységek is vannak szép számmal. A nevezés még holnap reggel is folytatódik, majd vízre szàll a mezőny!

  Kövessétek az eseményeket FB oldalunkon és honlapunkon.

  https://balatoniyachtclub.hu/nadas-kupa-2019/

  Szponzorainknak és támogatóinknak ezúton is köszönjük az együtműködést és támogatást. Holnap kiderül milyen különdíjak várnak a gyerekekre 😀

  Három futam ma az Ora Cup Ora versenyen a Garda tavon

  Ora Cup Ora I 3 futam a 2. versenynapon

  Megérkeztek a tegnapi gardai eredmények, három futamon van túl a több mint 500 fős OP mezőny, benne több mint 60 magyar, ezen belül a Balatoni Yacht Club 15 versenyzője.
  Robi és Bence tanítványai szépen helyt álltak, csak így tovàbb ma is!! 🌊⛵️💪

  Versenyzőink közül jelenleg Fehér Boróka áll a legjobb helyen, a lányok között 5. pozícióból varja a mai folytatást, de többi versebyzőnk is kiválóan teljesít.

  Ma kora reggeli kezdést tervezett a rendezőség.

  Eredmények

  Újra a Garda tavon

  Szombaton este népes OP különítményünk szerencsésen megérkezett a Garda tóra, ahol ma meg is kezdte a csapat az edzőtábort.

  Ma downwind clinic volt napirenden, azaz a reggeli északiban lehátszelezett a csapat Malcesine-be, csaknem három órás garda tavi túraként, majd piknik a parton, egy kis fagyizás és a délutáni déli szélben vissza vitorlázás a bázisra. 😀⛵️🌊

  Na, ki tudja felülmúlni ezt a jó kis nyári programot? 😎

  Hétvége a versenyek izgalmában!

  A hétvége a versenyek izgalmában telt Optimist versenyzőink számára, hiszen versenycsapatunk hét tagja Agárdon, a Majthényi Zsombor Emlékversenyen, versenycsapatunk és verseny előkészítő csapatunk további tagjai pedig Balatonfüreden, a HYC Nádas Kupán álltak rajthoz.

  Laser Radial mezőnyben pedig Bednár Andrisnak szurkolhattunk, szintén Agárdon.

  Versenyzőink derekasan helyt álltak, gyönyörű eredmények születtek, bár az időjárás nem volt mindig kegyes a mezőnyökhöz, sokszor esős, borús idő zavarta a versenyt, majd vasárnap a nagyon erős szél miatt már nem is tudtak futamot rendezni sem Agárdon, sem Balatonfüreden.

  Versenyzőink összetett eredményei a HYC Nádas Kupán: Gulyás Bálint 8., Szinessy Beni 9., Vándor Botond 10. (Zöld csoport 1. hely!), Sári Eszti 11. (Fehér csoport 2. legjobb lány!), Szabó Miksa 15., Szabó Zalán 19., Fehérvizi István 35., Szabó Ábel 36., Heizer Marci 38. (Zöld csoport 18, 19, 21,).

  Versenyzőink összetett eredményei a Majthényi Zsombor Emlékversenyen: Fehér Boró az összetett 6. és egyben legjobb lány, Csőregh Andris a 9., Csőregh Misi 13., Szaplonczay Balazs 16., Vándor Oli 26., Siklósi Mór 32.!

  Laser Radialban Bednár Andris 6. helyen végzett (U21.-ben 1.)

   

  Gratulálunk!

   

  Berecz Zsombi VILÁGBAJNOK!

  Berecz Zsombor háromszoros olimpikon, a Balatoni Yacht Club versenyzője a dániai Aarhusban zajló kvalifikációs világbajnokság éremfutamában első helyen ért célba hajóosztályában, ezzel összetettben is elsőként végzett és a dobogó legfelső fokára állhat fel. Berecz tegnap az éremfutamba kerüléssel megszerezte Magyarország első kvalifikációját a 2020-as tokiói Olimpiára, ma pedig világbajnoki aranyéremmel gazdagította önmagát és a magyar vitorlás sportot.

  A viharoké volt a főszerep

  A Budapest Lízing Melges 24- 8M OD Országos Bajnokság harmadik versenynapján két napos parti halasztást követően szállt vízre a 23 hajóegységet számláló mezőny. Az időjárás ígéretesnek tűnt, azonban még mielőtt az első futam elkezdődhetett volna egy jégesővel és csaknem 50 csomós ráfújással tarkított hatalmas vihar kerekedett. Nem volt már idő partra vitorlázni, így a mezőny a vízen élte meg a nem mindennapi balatoni jelenséget.

  A vihar után a rendezőség partra küldte a mezőnyt és dél magasságában szállt újra vízre a flotta. Itt 8-16 csomó közötti északias szélben sikerült két futamot megrendezni. A Melges hajóosztályban az első futamot a Bakóczy Róbert által kormányzott FGF Sailing team csapata nyerte, második helyen Ian Ainsley Strange Brew csapata végzett, a futamban harmadik helyen Csoltó Ákos Seven-Five-Nine nevű hajóegysége futott be. A második futamban az első futam első két befutója cserélt helyet, harmadikként a Bujáky Attila kormányozta Hód futott be.

  A 2 futam után összetett eredménylistát ezzel a Strange Brew csapata vezeti, pontazonossággal az FGF Sailing Team előtt.

  A 8 M OD osztály 14 fő mezőnyében az első futamban Gyenes Ákos Weight csapata végzett az élen, másodikként a BB-8 csapat Major Zoltán kormányzásával, harmadikként Dallos Attila Pannonvoyage egysége futott be. A második futam győztese Oroszlán Péter és csapata a Viper American Crew hajóval, másodikként a Met-com csapata futott be Pfeninberger Andrással a kormánynál, harmadik helyen a Nekem 8 Czetl Gábor kormányzásával.

  Két futam utáni összetett eredmények alapján a lista élén jelenleg a BB-8.

  A rendezőség a tervezett harmadik futamot az újabb érkező vihar miatt már nem tudta megtartani, a versenyt a következő napra elhalasztotta.

  A vasárnapi utolsó versenynapon 9 órai rajt és négy futam tervezett.

  Szponzorok, támogatók