image Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett Palma de Mallorcán image Zsombi hamarosan ismét rajtvonalhoz áll!

    Zsombi futamgyőzelme Mallorcán

    Futamgyőzelemmel indította Berecz Zsombor olimpikonunk a Trofeo Princesa Sofia második versenynapját. Ezzel a győzelemmel közelebb került az új rendszerben elengedhetetlen továbbjutáshoz.

    A Palma de Mallorcan zajló verseny ma halasztással indult a gyenge szél miatt a Finn osztály számára is. Az első futamban 8-9 csomóra erősödött a seabreeze. A fekete zászlós rajt miatt Zsombi középen rajtolt teljesen tisztán, így azt a taktikát követhette, amit eltervezett. A szélcsíkokkal illetve jó sebességének köszönhetően a második helyre ért fel. Nagy változás nem is történt a következő 2 szakaszban, csak a szél erősödött tovább, így felkerült az a zászló, amely a szabad pumpálást engedélyezi a versenyzőknek. Az utolsó hátszélben Zsombi ismét megcsillantotta zseniális hátszeles hajóvezetési képességeit le illetve fel a hullámokon, így le is kerülte az olasz Spadonit, megszerezve ezzel a futamgyőzelmet.

    A folytatásban is kitartott a kb. 10 csomós szél. Sajnos rajt előtt közvetlen elment a szél balra, Zsombi pedig nem ért már át, így akik arra tendáltak előnyre tettek szert. A lengések sem segítettek rajta, így a negyvenedik hely környékén ért fel a kreuzbójához, amit a szűkre vett layline miatt érintett is, ezért büntetőfordulóval kezdte a hátszelet és úgy 8 helyet sikerült javítani. A második kreuzban nem volt lehetősége nagyot szakítani, de az utolsó hátszélben 10 hellyel sikerült felzárkóznia az élmezőnyre, ezzel a 22. helyen végezve a második futamban.

    A versenyutasításnak megfelelően 4 futamból már van kieső, így Zsombi a 8. helyen várja a folytatást. A tegnapi nap után ez jelentős előrelépés a döntő felé.

    Zsombi és edzője Kelo, valamint a Balatoni Yacht Club teljes csapata és Zsombi szurkolói bizakodva várják a folytatást.

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók