image Spanyol és francia diadal, magyar 15. hely Alsóörsön image Izgalmas és pörgős nap a 420-asok és Kalózosok számára

    Három szuper futammal vette kezdetét az MVM 420 Országos Bajnokság

    A 420 hajóosztály idei világbajnoksága után a magyar bajnokságot is a Balatoni Yacht Club rendezi, hiszen az egyesület programjában kiemelt helyet foglal el ez a remek kétszemélyes utánpótlás hajóosztály.

    Az idei országos bajnokságra 25 hajóegység nevezett, ami a korábbi évhez képest is növekedés. A mezőnyben 13 egység az U17 kategóriában, 8 egység az U19 kategóriában és 4 egység felnőtt kategóriában állt rajtvonalra, köztük 7 tisztán női és 5 vegyes páros.

    Az első versenynapon csodás időben teljesítette a tervezett három futamot a mezőny, Szemes Bence főrendező szakszerű irányításával. Az első futamban gyönyörű 12-13 csomós nyugatias szélben vitorláztak a fiatalok, majd 7-10 csomós második és harmadik futam következett, cserébe napsütésben.

    Az időjárás kegyes volt a mezőnyhöz, hiszen az eső épp akkorra érkezett meg, amikor a hajók már a partra érkeztek, a vihar pedig bőven a Hotdog Party után érte Alsóörsöt.

    Az első versenynapon kimagasló teljesítményt nyújtott a Balatoni YC színeiben versenyző Érdi Félix-Simó Andris páros, akik két első és egy harmadik futamhelyezésükkel az első helyről várják a holnapi folytatást, ráadásul a legfiatalabb U17 kategória versenyzői!

    Összetett második helyen 3., 5., és 1. futamhelyezésekkel a Litkey Janka-Érdi Hanna páros, a THE –YKA versenyzői állnak, akik egyben a legjobb női egységként vezetik a lányok versenyét!

    Harmadik helyre Benyó Máté-Andrik Adél páros ért fel a három futam eredményei alapján, akik a THE-YKA színeiben indultak.

    A Zentai Zoltán vezette versenybíróság a futamok során a vízen felügyelte a versenyszabályok betartását, majd a parton egy óvástárgyalás várt megoldásra.

    A négynapos bajnokság négy futam után érvényes, bízunk benne, hogy az időjárás ezt már a holnapi második versenynapon lehetővé teszi.

    Holnap újra három futam vár a mezőnyre! Minden hajóegységnek szurkolunk!

    A névadó szponzor MVM Energetika Zrt. mellett az Audi Magyarország, az MKB Bank és a Grabarics Kft. is együttműködő partnere az eseménynek.

    Az eseménynek a 750. éves Alsóörs ad otthont, amely már az augusztusi 420-as világbajnokság alatt is sikeresen vizsgázott.

    Teljes eredménylista: Sailwave results for MVM 420 NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG at Alsóörs, 2022. szeptember 15-18. 2022 (balatoniyachtclub.hu)

     

    Fotó: Szándó Áron

     

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók