image Spanyol és francia diadal, magyar 15. hely Alsóörsön image Izgalmas és pörgős nap a 420-asok és Kalózosok számára

  Három szuper futammal vette kezdetét az MVM 420 Országos Bajnokság

  A 420 hajóosztály idei világbajnoksága után a magyar bajnokságot is a Balatoni Yacht Club rendezi, hiszen az egyesület programjában kiemelt helyet foglal el ez a remek kétszemélyes utánpótlás hajóosztály.

  Az idei országos bajnokságra 25 hajóegység nevezett, ami a korábbi évhez képest is növekedés. A mezőnyben 13 egység az U17 kategóriában, 8 egység az U19 kategóriában és 4 egység felnőtt kategóriában állt rajtvonalra, köztük 7 tisztán női és 5 vegyes páros.

  Az első versenynapon csodás időben teljesítette a tervezett három futamot a mezőny, Szemes Bence főrendező szakszerű irányításával. Az első futamban gyönyörű 12-13 csomós nyugatias szélben vitorláztak a fiatalok, majd 7-10 csomós második és harmadik futam következett, cserébe napsütésben.

  Az időjárás kegyes volt a mezőnyhöz, hiszen az eső épp akkorra érkezett meg, amikor a hajók már a partra érkeztek, a vihar pedig bőven a Hotdog Party után érte Alsóörsöt.

  Az első versenynapon kimagasló teljesítményt nyújtott a Balatoni YC színeiben versenyző Érdi Félix-Simó Andris páros, akik két első és egy harmadik futamhelyezésükkel az első helyről várják a holnapi folytatást, ráadásul a legfiatalabb U17 kategória versenyzői!

  Összetett második helyen 3., 5., és 1. futamhelyezésekkel a Litkey Janka-Érdi Hanna páros, a THE –YKA versenyzői állnak, akik egyben a legjobb női egységként vezetik a lányok versenyét!

  Harmadik helyre Benyó Máté-Andrik Adél páros ért fel a három futam eredményei alapján, akik a THE-YKA színeiben indultak.

  A Zentai Zoltán vezette versenybíróság a futamok során a vízen felügyelte a versenyszabályok betartását, majd a parton egy óvástárgyalás várt megoldásra.

  A négynapos bajnokság négy futam után érvényes, bízunk benne, hogy az időjárás ezt már a holnapi második versenynapon lehetővé teszi.

  Holnap újra három futam vár a mezőnyre! Minden hajóegységnek szurkolunk!

  A névadó szponzor MVM Energetika Zrt. mellett az Audi Magyarország, az MKB Bank és a Grabarics Kft. is együttműködő partnere az eseménynek.

  Az eseménynek a 750. éves Alsóörs ad otthont, amely már az augusztusi 420-as világbajnokság alatt is sikeresen vizsgázott.

  Teljes eredménylista: Sailwave results for MVM 420 NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG at Alsóörs, 2022. szeptember 15-18. 2022 (balatoniyachtclub.hu)

   

  Fotó: Szándó Áron

   

  Info: eva
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók