Bemutatkozás

  A Balatoni Yacht Club több mint 100 éves múltra tekint vissza, 1912-ben, hazánk második vitorlás egyesületeként került megalapításra.

  Tevékenysége során mindig fontos küldetésének tartotta és tartja a hazai vitorlázás fejlesztését, a vitorlás utánpótlás-nevelést, a hazai versenyvitorlázás és élsport támogatását, a sport által közvetített értékek hangsúlyozását, a vitorlázás minél szélesebb célközönséghez való eljuttatását.

  Egyesületünk Alsóörsön, a Balaton egyik gyöngyszemeként, vendégváró üdülőként számon tartott településén tevékenykedik,  amely 2022-ben fennállásának 750. évfordulóját ünnepli!

  Tagjainkat összeköti a vitorlázás és más vízi sportok szeretete és elkötelezettségünk a hazai vitorlás sport fejlesztése iránt.

  Tevékenységünk

  Vitorlás gyermektáborok és iskolai vitorlás program

  A nyári vitorlás táborok kiváló lehetőséget nyújtanak a vitorlás sportág megismerésére
  és megszerettetésére, amelyben tapasztalt és képzett oktatóink kiváló partnerek.
  Testnevelés órát kiváltó iskolai vitorlás programunk által pedig a balaton parti
  iskolások számára nyújtunk lehetőséget a sportág elsajátítására.

  Utánpótlás nevelő vitorlás program

  Programunk a vitorlás utánpótlás-nevelés teljes életciklusát felöleli, a kezdő gyermektáborok szervezésétől, a tehetség kiválasztáson és tehetség gondozáson át az ifjúsági versenysportig és élsportig, több hajóosztályban, magasan képzett edzők közreműködésével.

  Vitorlás versenyrendezés

  Egy vitorlás verseny sikere a magas szakmai színvonal biztosításán alapszik
  vízen és parton egyaránt. Versenyrendezési tevékenységünk során erre a kiválóságra törekszünk. Utánpótlás és felnőtt versenyeket egyaránt rendezünk.

  Olimpiai versenysport

  Egyesületünk színeiben készült az olimpiai kvalifikáció megszerzésére Virág Flóra és Molnár Dávid Nacra 17 Foiling ifjúsági versenyző párosunk, valamint egyesületünk színeiben szerezte meg 2018-ban Berecz Zsombor világbajnoki címét.

  Egészségmegőrző testmozgás népszerűsítése: EDDZ A SZABADBAN!

  A Balatoni Yacht Club 1912 az EFOP-1.8.6-17 kódszámú, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Európai Uniós pályázatán való részvétel eredményeként felhatalmazást kapott arra (szerződés kódszáma: EFOP-1.8.6-17-0056), hogy „EDDZ A SZABADBAN” néven egy átfogó, a felnőtt lakosság egészségmegőrzését és egészségfejlesztését célzó, ingyenesen igénybe vehető sportprogram sorozatot valósítson meg Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében 2018 és 2020 között.
  A program keretében számos szabadtéri sportágat próbálhatnak ki a látogatók és szakképzett edzők segítségével sajátíthatják el azok helyes elvégzésének legfőbb szabályait, e mellett számos egyéb egészségmegőrző tippel gazdagodhatnak. A program keretében eddig több mint 5200 látogató vett részt a 38 egynapos sporteseményen.
  A teljes egészében vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott projekt megvalósítási véghatárideje: 2020. augusztus 31.

  Felnőtt amatőr versenysport és felnőtt oktatások

  A vitorlázás pozitív élettani hatásai közismertek, továbbá késő időskorig művelhető. Tagjaink számára biztosítjuk a feltételeket, hogy a sportágban fejlődni, versenyezni
  tudjanak. Felnőtt oktatásokat is szervezünk, ahol tagjaink fejleszteni tudják vitorlázó tudásukat és versenytaktikai készségeiket és ismereteiket.


  Lobogónk

  Az egyesület jelvénye 1912 óta egy napsárga háromszög lobogó, amelyet a búzakék  Y jel három részre oszt, így jelképezve a Balaton három megyéjét.

  Egyesületi információk

  Szponzorok, támogatók