Bejegyzések ezzel a címkével: Hyeres

  Laser Radial versenyzőink eredményesen szerepeltek Hyeres-ben

  Április 12-én zárult a franciaországi Hyeres-ben megrendezett Laser Európa Kupa, ahol egyesületünk három versenyzője Veisse Zoli, Goldfinger Dió és Rácz Bence állt rajtvonalhoz a több mint 200 főt számláló mezőnyben.

  Zoli a selejtező futamok alapján, ahol külön csoportokban versenyeztek a fiatalok, egyedüli magyarként jutott be az Arany Csoportba. A döntő csoportban a szélviszonyok miatt csak egy futamot sikerült megrendezni, amelyben Zoli az előkelő 6. helyen végzett, így összetettben a 14. helyen (fiúk között 10.helyen) végzett a 233 indulóból! Ezzel az eredménnyel toronymagasan a legjobb magyar Radiálosként zárta a versenyt!

  Dió az ezüstcsoport futamában a 34. helyen végzett, így összetettben 85., a második magyar a radiálosok között!

  Bence az 55. helyével az ezüstcsoportban összetettben 99. lett, ő az 5. legeredményesebb magyar a kategóriában.

  Gratulálunk a fiúknak és edzőjüknek Arató Ricsinek!

  eredmények: http://www.coych.org/upload/EC_Laser17_Radial_Final.htm

  A fiúk azonban nem pihennek még, hiszen időközben megérkeznek Izolára, a következő EB válogató versenyre, az Isola Spring Cup-ra.  http://www.jadralniklub-burja.si/springcup2017/…/latest-news.

  Április 14-én az első futam, Hajrá fiúk!

  Berecz Zsombor másodikként ért célba a Hyeres-i világkupa éremfutamában

  Ma rendezték a World Sailing világkupa sorozat franciaországi Hyeres-i állomásának döntő futamait. A magyar versenyzők közül egyedül Berecz Zsombor jutott be a hajóosztályonként legjobb tíz versenyző számára nyitott Medal Race-be, azaz éremfutamba.

  Zsombi jól rajtolt, és végig az élen vitorlázott az inkább gyengének mondható szélben, folyamatosan a második negyedik hely közötti pozíciót tartva. Az utolsó hátszél szakaszon bravúros vitorlázással a negyedik pozícióból feljött a másodikba és ezt egész a célig nem tudta tartani és a győztes francia Lobert után másodikként szelte át a célvonalat. Fantasztikus teljesítmény Zsombitól!

  Az összesített végeredmény alapján, ahol a selejtező futamok ponteredményei és az éremfutam eredményei (ahol minden pont duplán számít) összeadódnak, a 9. helyen zárta a rangos eseményt.  A dobogó legfelső fokára a török Kaynar állhatott fel, a második helyen a holland Heiner, a harmadik helyen a francia Lobert végzett.

  Végeredmény: http://www.sailing.org/worldcup/results/index.php?rgtaid=18712&evntid=36217&view=fleetevent&includeref=regattaresults23235#results__18712

  A Medal Race futamok minden hajóosztályban visszanézhetők itt, a Finn osztály a 12 percnél kezdődik:

  https://www.youtube.com/watch?v=qiLMa8QoXWI&app=desktop

  Gratulálunk Zsombinak, és edzőjének Kelemen Tamásnak, akik nem pihennek, hiszen indulnak is tovább Marseille-be, ahol egy hét múlva kezdődik a hajóosztály Európa bajnoksága.

  Köszönjük a fotókat Tóth Bogee-nak.

  Szponzorok, támogatók