image Három szuper futammal vette kezdetét az MVM 420 Országos Bajnokság image Véget ért a bajnokság és ranglistaverseny a 420-asok és Kalózosok számára

    Izgalmas és pörgős nap a 420-asok és Kalózosok számára

    Harmadik versenynapjához érkezett az MVM 420 Országos Bajnokság Alsóörsön, valamint a mezőny kiegészült a Kalóz osztály kétnapos ranglistaversenyével. A szélre egész nap nem lehetett panasz, az északias irányú és stabil erejű (13-17 csomó) köszöntötte a párosokat a vízen. Reggel egy kis eső is tarkította a napot, és a melegnek nem mondható idő is kihívások elé állította a csapatokat, de mindenki hősiesen küzdött!

    A 420 osztály számára négy, a kalóz osztály számára három futam volt a napi terv, amelyet a Szemes Bence által vezetett versenyrendező csapat és főleg a kitartó és fegyelmezett mezőny profin teljesített, egy-egy korai rajtos büntetés volt mindkét osztályban egész nap.

    A 420-as osztályban vezető pozícióból induló Érdi Félix-Simó András páros (U17), a Balatoni YC versenyzői a nap végére is megőrizték első pozíciójukat stabil, kiegyensúlyozott versenyzéssel, 3.,3.,5.,1. futamhelyezésekkel. A hét futam után második helyre a Szűcs Benedek-Csizmazia Bence (U19) páros került, harmadik pozícióból pedig a Benyó Máté – Andrik Adél (felnőtt) vegyes páros várja a holnapi folytatást. Az előző nap második helyen záró legjobb lány páros, Litkey Janka- Érdi Hanna az abszolút negyedik pozícióban zárta a napot.

    A Kalózosoknál az első napi három futam után Gmeiner István-Kő Tamás páros valamennyi futamot megnyerve vezeti az eredménylistát, második helyen szorosan mögöttük Fluck Benedek áll, aki ezúttal unokahúgával, Kiss Viktóriával ült a hajóba. Harmadik helyre a junior kategóriában versenyző MVM SE csapat, Kovács Buna Kinga – Medgyesi Flóra páros vitorlázta fel magát az első napon.

    Izgalmas futamokkal telt tehát a mai nap, holnapra erősebb szelet ígér a meteorológia, bízzunk benne, hogy nem lesz túl erős ahhoz, hogy vitorlázható legyen.

    A kimerítő és hideg nap után a finom hamburger mindenkinek jól esett.

    Vasárnap a mindent eldöntő utolsó versenynap, amikor kiderül, ki lesz az idei év bajnoka!

    Eredmények itt: MVM 420 NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS KALÓZ RANGLISTAVERSENY 2022

    Foto: Szántó Áron

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók