image J24 Flottabajnokság: Tavaszi nyár image Finn Gold Cup 3. versenynap: Megnehezítettem a dolgomat

  Második futamhelyezés

  Ki gondolta volna, de ma ismét nyugati szélben vitorlázhatott a Finn mezőny a Finn Gold Cup negyedik versenynapján, bár a vízre szállásra több órát várni kellett
  Borús, esős idő köszöntött ma a mezőnyre és az eső a szél felett is győzedelmeskedett, így Fluck Benedek főrendező, helyesen parti halasztás mellett döntött. Mivel a dél-egy órára várt déli szél nem érkezett meg, a halasztás meghosszabbításra került és már gyakorlatilag lemondott a mezőny az aznapi vitorlázásról.
  Délután azonban fokozatosan épülni kezdett a szél, így fél négy magasságában végre vízre szállhatott a népes flotta. Mindenki ámulatára 13-15 csomós kifújt nyugati várta a csapatot, bár az idő szomorkás, borús, esős maradt.

  A rajt második próbálkozásra tisztán sikerült, és a gladiátorok nagy sebességgel megindultak az első pályajel felé. Zsombi szépen rajtolt, ezúttal nem középen, hanem a lee oldalon, és jól kijött, az első szakaszon tízen belül vitorlázott, az első pályajelet 7. helyen vette. A brazil Zarif és a francia Lobert kezdett a legjobban, azonban a hátszélben Zsombi nagy tempót diktált és a hátszél bóját már harmadikként vette a brazil és a francia mögött. A szél közben folyamatosan erősödött, a második körre 16-17 csomóban szelte a hullámokat a mezőny. Zsombor az utolsó szakaszon beérte a francia Lobert és a befutóra már másodikként száguldott, pár másodperccel a brazil Zarif mögött szelte át a célvonalat.

  Fantasztikus és látványos vitorlázást láthattak, akik szemtanúi voltak a futamnak.

  A szél ugyan kitartott, sőt még erősödtt is kicsit, azonban még egy futam megtartására már nem maradt idő, a befutó már sötétedés után lett volna, így a rendezőség másnapra halasztotta a folytatást.

  Az összesített eredménylistán Zsombor az 5. helyre jött előre. Mivel az élen állók szintén jó eredményt futottak, az eredménylista élén túl sok változás nem történt, továbbra is a svéd Salminen vezeti a tabellát, a brit Wright a második, a francia Lobert a harmadik és a holland Heiner a negyedik Zsombor előtt.
  A selejtező futamokból három vár még a mezőnyre, a pénteki ötödik versenynapon ismét két futammal próbálkozik a rendezőség.

  Zsombor a futam után adott interjúban az alábbiakat nyilatkozta: Ahogy tegnap ígértem, vége a konzervatív vitorlázásnak! Sikerült egész jól kijönnöm a rajtból, az első tízben voltam, és onnan sikerült felküzdenem magam a második helyre. Mindent beleadtam, nem sokat hagytam ebben a futamban! Kivagyok!

  Eredmények: https://www.2017finngoldcup.org/results

  Fotó: Bogee Tóth

  Info: bacsoa
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint
  • Címke szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók