image BERECZ ZSOBOR REMEKELT A FINN VB NYITÓNAPJÁN image FEHÉR BORÓKA A NŐI ORSZÁGOS BAJNOK OPTIMIST OSZTÁLYBAN!

    FINN VILÁGBAJNOKSÁG A BALATONON BERECZ ZSOMBORRAL

    Az idei nyár bővelkedik a hazánk által rendezett vizes sporteseményekben, amelyek között különös hangsúly érdemel a Finn olimpiai hajóosztály világbajnoksága, amelynek a Balaton ad otthont szeptember elején, először a hajóosztály 1952-től számított történetében.

    Berecz Zsombor Finn vitorlázó, háromszoros olimpikonunk, EB és világkupa döntő ezüstérmesünk tehát hazai vizeken mérkőzhet a világ legjobbjaival.

    A Balatoni Yacht Club versenyzője számára ez az idei év legjelentősebb versenye, legnagyobb megmérettetése a jövő évi dániai (Aarhus) olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

    Zsombor jó formában kezdte az idei évet és egyben a felkészülést negyedik olimpiájára. Valamennyi versenyén bejutott a legjobbak számára fenntartott éremfutamba, ezüstérmet szerzett a rangos Palma de Mallorca-i Trofeo Princesa Sofia versenyen, és ugyancsak ezüstérmet a Nemzetközi Vitorlás Szövetség Világkupa döntőjén, Santanderben. A Finn hajóosztály Marseille-ben rendezett Európa Bajnokságán ötödik lett, itt a döntő futamon vezető pozícióból technikai probléma miatt esett vissza az ötödik helyre. A világranglistán jelenleg a 10. helyen áll úgy is, hogy a Miami-i világkupa fordulón nem vett részt. Zsombor nemrég tért haza a dániai Aarhus-ból, a jövő évi világbajnokság helyszínéről, ahol világbajnoki tesztversenyt rendeztek. Zsombor itt sem hagyott kétséget kirobbanó formája felől, hiszen ezüstéremmel a nyakában zárta a versenyt.

    A nagy cél az éremszerzés a Tokiói Olimpián, ami azért is képvisel különös értéket Zsombor számára, mert nagy elődje és példaképe, Fináczy György szintén Tokióban állhatott rajtvonalra az 1964-es olimpián, amelyet 2020-ban is azonos helyszínen rendeznek, Enoshima szigetén.

    Amikor Zsombor Laser hajóosztályból átült a Finn hajóosztályba, vitorlaszámát is Fináczy Györgytől kérte el, aki HUN 40 számon versenyzett és örömmel adta át azt Zsombornak.

    Fináczy Györgynek és sok más remek magyar Finn olimpikonnak sem adatott meg azonban, hogy világbajnokságon hazai vizeken szálljon versenybe. Abban, hogy a Finn osztály immár hatvanöt éves történelmében először hazánk adhat otthont a világ legjobbjait felvonultató bajnokságnak, Berecz Zsombornak vitathatatlan sportdiplomáciai érdemei vannak.

    Az idei Finn világbajnokság, más néven Finn Gold Cup első versenynapja 2017. szeptember 4-én veszi kezdetét Balatonföldváron. A várhatóan több mint 120 fős mezőny tíz selejtező futam során mérkőzik egymással a legjobb tíz versenyző számára biztosított éremfutamba (Medal Race) jutásért, amelyet szeptember 10-én, vasárnap rendeznek.

    Hajrá Zsombi!

    Napi beszámolókkal a Balatoni Yacht Club Facebook oldalán jelentkezünk!

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók