image FEHÉR BORÓKA A NŐI ORSZÁGOS BAJNOK OPTIMIST OSZTÁLYBAN! image FEHÉR BORÓKA AZ ÚJONC KUPA ABSZOLUT GYŐZTESE

    BERECZ ZSOMBOR EZÜSTÉRMES LETT A VILÁGBAJNOKI TESZTVERSENYEN!

    Vitorlázás sportágban a dániai Aarhusban 2018-ban rendezendő összevont kvalifikációs világbajnokság lesz az első lehetőség, ahol a Tokiói Olimpiára kvótát lehet szerezni. Ez a világbajnokság tehát egy jelentős tétverseny lesz az olimpiai aspiránsok számára valamennyi hajóosztályban.

    A világbajnokság tesztversenyét a múlt héten rendezték meg azonos helyszínen. Hazánkat Finn hajóosztályban háromszoros olimpikonunk, EB ezüstérmesünk, Berecz Zsombor képviselte a világbajnokokat és olimpikonokat felvonultató erős mezőnyben.

    A verseny jó lehetőség volt a helyszíni viszonyok megismerésére, és az összemérésre az idei évi világbajnokság előtt, amelyet a hajóosztály 1952 óta írt történelmében először rendezhet meg Magyarország.

    Berecz Zsombor a verseny tíz selejtező futama során végig stabilan az élmezőnyben versenyzett, futamgyőzelmet is szerzett és ezzel második helyen kvalifikálta magát a tíz legjobb versenyző számára biztosított éremfutamba (Medal Race). Ez egy fantasztikus eredmény! Az előtte végző holland Nicholas Heiner (korábban Laser hajóosztályban világbajnok) első helyének megszerzéséhez egyedül Zsombort kellett legyőznie az éremfutamban és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, gyakorlatilag egy páros verseny alakult ki közöttük. Heinernek sikerült egy hellyel megelőznie Zsombort, így az aranyérem végezetül az ő nyakába került. Berecz Zsombor azonban megőrizte második helyét és így a dobogóra ezüstérmesként állhatott fel! Harmadik helyen a finn Tapio Nirkko végzett, aki az éremfutamban küzdötte vissza magát a dobogóra.

    Zsombor az idei évben végig jó formában versenyzett, a rangos Palma de Mallorcai versenyen és a világkupa döntőn is ezüstérmet szerzett. Az Európa Bajnokságon vezető pozícióból technikai hiba miatt ötödik helyen végzett.

    Az idei év legnagyobb megmérettetése azonban még vár a Balatoni Yacht Club versenyzőjére. Magyarország, a Balaton ad otthont a Finn hajóosztály világbajnokságának szeptember 1-10 között, így Zsombor hazai vizeken, egy több mint 100 fős mezőnyben szállhat ismét versenybe!

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók