image Berecz Zsombor két futam után harmadik helyen a Santander-i világkupa döntőn image Berecz Zsombor 2. helyen a Finn Európa Bajnokság 2. versenynapja után

  Berecz Zsombor az Európa Bajnokság legjobbjai között

  A Finn hajóosztály kontinensviadalának döntő versenynapja az utolsó selejtező futammal vette kezdetét, amelyet Zsombi összetett harmadik helyről várt. A gyenge szél miatt parti halasztással indult a nap és már úgy tűnt, nem is kerül lebonyolításra, de a rendezőség az utolsó lehetséges pillanatban 13.00 óra előtt elrajtoltatta.

  Ahhoz, hogy Zsombi megőrizze harmadik helyét elsősorban a negyedik helyen álló brit Ed Wright-ot kellett legyőznie. Ezt Zsombi bravúrosan meg is oldotta, stabilan vitorlázva a harmadik helyen futott be, így megőrizve harmadik helyét egyenes ágon az éremfutamba került a francia Lobert és a norvég Pedersen társaságában. Ők tehát pihenhettek egyet, amíg a 4-10. helyen álló versenyzők az elődöntőben még egyet mérkőztek a maradék két döntős pozíció megszerzéséért.

  Itt a két brit, Ed Wright és Ben Cornish bizonyult a legjobbnak, ők csatlakoztak az éremfutam elit indulóihoz.

  A döntő futamra megerősödött a szél is, 10-15 csomó körülire, azaz a szabad pumpálás lehetősége is nyitott volt.

  Zsombi nagyon jól rajtolt, a francia Lobert-el együtt vezető pozícióba került és épp lekereztezte a franciát és magabiztosan vezetett, amikor sajnos egy nem várt technikai balest átírta a döntő menetét. Zsombi vitorla felhúzójának az egyik része eltörött, hosszas szerelés után Zsombi ugyan becsületből folytatta a futamot, de a hátrányt már nem tudta sajnos ledolgozni.  A bajnokságot a francia Lobert nyerte a két brit versenyző, Ed Wright és Ben Cornish előtt.

  Felmerül mindenkiben a mi lett volna, ha… mert Zsombi jó rajtja, vezető pozíciója és az egész verseny során tapasztalt stabil, magabiztos versenyzése alapján nagy esély volt arra, hogy az idei év Európa bajnokaként térjen haza. Ezt most sajnos a technika felülírta.

  Ettől függetlenül számunkra Zsombi ennek a versenynek az igazi bajnoka!

  És ahogy ő fogalmazott, összességében elégedettek vagyunk a heti teljesítménnyel, de a munka nem áll meg, amíg el nem érjük céljainkat!

  Gratulálunk Zsombinak!

  Az aktuális eredménylista itt érhető el: http://2017.finneuropeans.org/wp-content/uploads/2017/05/euro_finn_2017_FINAL.htm

  Info: bacsoa
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint
  • Címke szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók