image Egy sikeres év! (1. rész) image Száguldás és sebességrekord

    Egy sikeres év! (2. rész)

    Egyre bővülő közösségünk számára a 2018-as év sokrétű és számos büszke és örömteli pillanatot hozó év volt. A Magyar Vitorlás Szövetség ranglistájában, a World Sailing hajóosztályok tekintetében az immár 106. esztendős Balatoni Yacht Club a 3. legeredményesebb egyesületként zárta az évet, amelyet versenyzőink, tagjaink egész éves munkája, kitartása, sport iránti alázata, a vitorlázás szeretete biztosított! Az óév utolsó napjain több posztban tekintünk vissza a legszebb pillanatokra. Ezúton is köszönet minden tagunknak, versenyzőnknek, edzőnknek, oktatónknak, szülői közösségünknek, együttműködő partnerünknek, támogatónknak, szponzorunknak az egész éves munkáért, támogatásért, közreműködésért, közösségépítésért!

    Laserben az év

    Laser Radial versenycsapatunk – Bednár Andris, Veisse Zoli, Goldfinger Dió és Rác Bence – az idén is számos dobogós helyezést szállítottak a ranglista versenyeken és országos bajnokságon egyaránt.  Veisse Zoli idén már megpróbálkozott a Laser Standard osztállyal is, amelyben országos bajnoki ezüst érmet szerzett. A fiúk Arató Ricsi edzői segítségével fejlődtek, a sport mellett azonban idén az iskolai kötelezettségekre is nagyobb hangsúly helyeződött a középiskolai tanulmányok végéhez közeledve.

    Ismerkedés a vitorlázással

    2018-ban több mint 130 gyermek számára tettük lehetővé a vitorlázás megismerését nyári vitorlás táboraink és iskolai vitorlás programunk révén, ez utóbbi programunk keretében alsóörsi és felsőörsi gyermekeknek mutattuk be iskolai testnevelés órát kiváltó ismerkedő foglalkozás révén a vitorlázás szépségét! Szakképzett oktatóink, edzőink odaadásáért és munkájáért ezúton is köszönet! Fontos partnerünk volt ezen tevékenységünkben, ahogyan más programelemeink megvalósításában is Alsóörs Község Önkormányzata! Bízunk benne, hogy 2019-ben még több gyermekkel és felnőttel tudjuk megszerettetni ezt a gyönyörű sportágat!

    Eddz a szabadban!

    2018-ban elindítottuk a felnőtt lakosság egészségmegőrzését és minél több szabadtéren is végezhető sportág megismerését és kipróbálását és szakszerű elsajátítását célzó hároméves programsorozatunkat, amely az „Eddz a szabadban” nevet kapta, és amelynek keretében 2018-ban több mint 1200 fő látogatott el programunkra a közép-dunántúli régió több településén. Az egynapos sportesemények nagy népszerűségnek örvendtek, a számos sportág mellett dietetikai tanácsadás, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások és sportnagykövetek is várták a látogatókat. Programunk 2019-ben még több balatoni, Velencei tavi és Duna parti helyszínnel folytatódik.

    Versenyrendezés magas fokon

    Egyesületünk versenyrendezési tevékenységében a magas szakmai színvonal 2018-ban is fontos elvként volt jelen vízen és parton egyaránt. Tavasszal a J24 osztály flottabajnokságát, nyáron a Nádas Kupa sorozat egy állomását, ősszel a Melges 24, 8 M OD és J24 osztályok országos bajnokságait rendeztük meg. E mellett társrendezői voltunk az Alsóörs Marina főszervezésében megvalósult Soling Európa Bajnokságnak és a High Tech regattának. A Balaton ismét ezer arcát mutatta!

    2019-ben további versenyek rendezését vállaltuk el, így terveink szerint a Finn Magyar Bajnokságnak, a Laser és 420 osztályok Országos Bajnokságának, Optimist ranglistaversenynek és egy Nádas Kupa állomásnak ad majd otthont Alsóörs a Balatoni Yacht Club vendéglátásában!

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók