image Ismét Berecz Zsombor az év vitorlázója image Egy sikeres év! (2. rész)

    Egy sikeres év! (1. rész)

    Egyre bővülő közösségünk számára a 2018-as év sokrétű és számos büszke és örömteli pillanatot hozó év volt. A Magyar Vitorlás Szövetség ranglistájában, a World Sailing hajóosztályok tekintetében az immár 106. esztendős Balatoni Yacht Club a 3. legeredményesebb egyesületként zárta az évet, amelyet versenyzőink, tagjaink egész éves munkája, kitartása, sport iránti alázata, a vitorlázás szeretete biztosított! Az óév utolsó napjain több posztban tekintünk vissza a legszebb pillanatokra. Ezúton is köszönet minden tagunknak, versenyzőnknek, edzőnknek, oktatónknak, szülői közösségünknek, együttműködő partnerünknek, támogatónknak, szponzorunknak az egész éves munkáért, támogatásért, közreműködésért, közösségépítésért!

    Történelmi világbajnoki cím Berecz Zsombor által

    Háromszoros olimpikonunk 2018-ban hazai vitorlázás történelmet írt, amikor az augusztusi dániai világbajnokságon megszerezte Magyarország első világbajnoki címét aktív olimpiai hajóosztályban! Egyúttal elhozta Magyarország első olimpiai kvótáját a Tokiói Olimpiára. Hazaérkezésekor több százas rajongói tömeg fogadta Alsóörsön, a Balatoni Yacht Club bázisán, megható pillanatokat szerezve mindenkinek, aki részt vett az eseményen. Zsombort a Magyar Vitorlás Szövetség ismét az év vitorlázójává választotta 2018-ban is! Köszönet Zsombor valamennyi szponzorának és támogatójának, hogy hozzájárultak a történelmi sikerhez!

    Bővülő utánpótlás versenycsapat

    Egyesületünk utánpótlás programjának alapját a legfiatalabb versenykorosztály, az Optimist csapat alkotja. Optimisteseink száma folyamatosan bővül, ősszel új csapattagok csatlakoztak hozzánk, akiket ezúton is szeretettel köszöntünk a Balatoni Yacht Club berkeiben! Idén is számos kiemelkedő versenyeredményt szállítottak legkisebbjeink, de még ennél is fontosabb, hogy milyen kitartással, lelkesedéssel és fáradhatatlanul vitorlázták végig az évadot! Haladó versenyzőink a Nádas Kupa sorozaton arattak, mind a zöld, mind a narancs kategóriában számos rangos díjat sikerült elhozni. A zöld kategóriában Szinessy Beni összetett 2. helyezést, Feith Máté 5., Szinessi Barni 6. helyezést ért el, a narancs kategóriát Kerekes Zsombi nyerte, Szaplonczay Panna pedig a harmadik legeredményesebb lány lett!  Top versenyzőink több nemzetközi edzőtáborban és versenyen is részt vettek a hazai ranglista versenyek mellett, bővítve tengeri tapasztalataikat is. Fehér Boróka révén lány és serdülő országos bajnoki címet, valamint Európa Bajnoki 12. helyezést szereztünk!

    Köszönet edzőink – Bakóczy Róbert, Soltész Orsi, Kemény Boti, Bagyó Nóri, Haide Bence kitartó edző és nevelő munkájáért!

    Szárnyalás Nacra módra!

    Virág Flóra és Molnár Dávid Nacra 17 Foiling versenyzőink elhivatottsága és sport iránti elkötelezettsége példa értékű! A Nacra17 olimpiai osztályban Flóra és Dávid az egyetlen olyan csapat, amely felkészülését az olimpiai részvétel megszerzése érdekében folytatja. Figyelemmel arra, hogy a Word Sailing is egyre inkább az innovatív hajóosztályok és a nemek egyenlősége irányába mozdul el, Flóra és Dávid a jövő vitorlázó generációja számára is fontos példakép!

    A csapat az idei felnőtt világbajnokság előtt pár hónappal ült át a Nacra 17 katamarán foiling változatába, és már itt is nagyszerűen szerepeltek, több kiváló futameredményt szereztek és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek. Idei legkiválóbb teljesítményük azonban az franciaországi ifjúsági világbajnoksághoz kapcsolódik, ahol a 6. helyen végeztek!

    Céljaik elérése érdekében Flóra egyetemi tanulmányait felkészülési programjához igazítva egyedi tanrend szerint végzi, Dávid középiskolai tanulmányait magántanulóként folytatja. Olasz edzőjük segítségével minden lehetőséget megragadnak a fejlődésre, januárban ismét Olaszországban edzőtáboroznak. Csak így tovább!

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók