image Egy sikeres év! (2. rész) image Dachsteini sítábor

    Száguldás és sebességrekord

    Virág Flóra és Molnár Dávid Nacra17 Foiling versenyzőink télen sem lustálkodtak, olimpiai kvalifikációt célzó felkészülésük téli bázisa az olaszországi Cagliari. Januári első edzőtáborukon nyolc napot tudtak vízen lenni, ebből hét napot 14-23 csomós szélben. Rengeteget hátszeleztek, amelynek megvolt a hatása, hiszen a foilerezés stabilitása sokat fejlődött és a folytonos jó sebesség megtartása is. A páros sebességrekordját is megdöntötte, ami jelenleg 24,7 csomó!!! J

     

    A következő februári edzőtáborra Flóra már egy sikeres államvizsgával a zsebében utazott ki, amihez ezúton is gratulálunk! A vízen töltött nyolc nap nagy része inkább gyenge szeles vitorlázásra adott lehetőséget, amiben már régen vitorláztak a fiatalok, így nagyon hasznos volt. Az olasz válogatott szintén ekkor volt edzőtáborozni, így sikerült hozzájuk edzőfutamokra beállni és sokat tanulni tőlük.

    Ha Flórával és Dáviddal személyesen szeretnétek találkozni, szombaton és vasárnap is megtaláljátok őket a Budapest Boat Show-n, ahol mindkét napon pódiumbeszélgetésre hivatalosak, jövő héten viszont újabb utazás vár rájuk Cagliariba.

    A Balatoni Yacht Club is kinn lesz a Boat Show-n, az MVSZ standon nyári táborainkról érdeklődhettek.

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók