image Harmadik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon image Balatoni Yacht Club – Zárónap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

  Balatoni Yacht Club – Negyedik nap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon

  Sok mindent vállaltam és vállalnék életem során, de a versenyvezetői szerepet biztosan nem…

  Nem is irigyeltem ma sem Farkas Pétert, az Optimist bajnokság rendezőjét, aki nagyon nehéz helyzetben volt ma is. Ugyanis szeretett volna a lehető legtöbb jó futamot rendezni. Nem sikerült, pedig a korábbiakhoz képes még szél is fújt, a reggeli órákban jellemzően 6–12 csomó, a maximum 15 csomó volt, csak nem elég kitartóan. (Augusztusban mi egyebet várhat az ember?)

  Két korrekt futam lement, amikor a szél gyengült. A pályát keletebbre áthelyezve a harmadik is befejeződött, de a tervezett negyediket egy jelentős szélforduló miatt nem lehetett befuttatni.

  A fiataloknak kora reggel kezdődött a nap, többségük fél nyolckor vagy nem sokkal előtte vízen volt. Akik messzebbről érkeztek azok még majdnem egy órával korábban motorosban ültek, és hazafelé még ugyanannyit. És délután négy óra elmúlt, mikor elpakolhatták a hajójukat. Ez pedig a szerencsésebbeknek is nyolc órát jelentett, felnőtteknek is egy teljes munkanap. Sok. Egy nyolc–tíz éves gyereknek rengeteg. Nem a rendező tehet erről, ilyen a jelenlegi versenyrendszer.

  Hét futam után változott az érmesek sorrendje, Borda Levente egyetlen ponttal vezet a korábban magabiztosan versenyző Héder Barna előtt, Siklósi Mór négy pont hátrányban a harmadik. Közöttük semmi sem dőlt el.

  A serdülők mezőnyében Bite Pál Előd már jelentősebb előnyre (10 pont) tett szert Koch Péterrel szemben, a bronzérem várományosa a szlovák Oliver Brestovsky, akinek a másodikkal szemben is 12 pont a hátránya. A hármuk küzdelmébe gyakorlatilag más már nem szólhat bele, a negyedik helyezettnek ugyanis 92 pontja van, ami 36-tal több a harmadik helyezett pontszámánál is.

  A lányok versenyét tegnap még Fehér Boróka biztosan uralta, de ma a helyzet alaposan megváltozott, a rossz napot kifogó Boróka (91 pont) visszaesett a harmadik helyre. Juhász Emília vezet (77 pont), második Fehér Szonja (79 pont).

  Info: Szabó Judit
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók