image Balatoni Yacht Club – Zárónap az Optimist Nyílt Országos Bajnokságon image Európa 30-as Benacsek Jenő műhelyéből

  Nagyhajós viadal Alsóörsön a 30-as cirkáló, Európa 30-as és Elliott 770 bajnoki címekért!

  A Balatoni Yacht Club 2020. szeptember 12-16. között Alsóörsön rendezi meg a 30-as cirkáló, az Európa 30-as és az Elliott 770 hajóosztályok országos bajnokságát. A tizenkét futamra kiírt megmérettetésen várhatóan több mint harminc hajóegység vitorlázik majd a három osztály bajnoki címeiért.

  Izgalmas és látványos futamokra számíthatunk, hiszen két igazi klasszikus balatoni hajóosztály – a Balaton királynőjének is nevezett 30-as cirkáló, valamint a Benacsek Jenő magyar tervei szerint épült Európa 30-as – mellett a gyors siklótestű Elliott 770-es osztály hajói is rajtvonalra állnak.

  A mezőnyben várhatóan több olyan klasszikus hajó indul majd, amely már az 1930-as 1940-es évektől szeli a Balaton hullámait.

  A bajnokság főrendezője a nagy tapasztalattal bíró Sipos Péter lesz, a versenyzők az ún. up&down, azaz kreutz-hátszél pályán vitorlázzák a futamokat.

  A bajnokság szeptember 12-én veszi kezdetét és szeptember 15-ig tart. Abban az esetben, ha ez első négy versenynapon nem sikerül legalább négy eredményes futamot megvalósítani, a szeptember 16-i tartaléknap is igénybe vételre kerül.

  A Balatoni Yacht Club szeretettel várja a három induló hajóosztály valamennyi hajóegységét Alsóörsön!

  További info: A VERSENY HONLAPJÁN ITT

  Info: eva
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók