image 200-220 nevezőt várnak az alsóörsi 420-as világbajnokságra image Trükkös szélben kezdődött a 420-as vb Alsóörsön – magyar meglepetéssel!

  420-as tapasztalatgyűjtés magasfokon

  A 420-as Világbajnokság előeseményeként, a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség Fejlesztési Programja keretében került sor a közép-kelet európai régió edzői és versenyzői számára szóló ötnapos továbbképzésre június 20-24. között Alsóörsön, a Balatoni Yacht Clubnál. Az esemény a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar 420-as Osztályszövetség együttműködésében valósult meg.

  A görög Nikos Drougkas vezető edző jó választás volt a Nemzetközi 420-as Osztalyszövetség részéről, hiszen jól felépített és tartalmas tematika mentén rengeteg új tudást biztosított, parton és vízen egyaránt hasznos és professzionális tanácsokkal látta el a résztvevőket, magas szintű szakmai tapasztalataival segítette a résztvevők elméleti, taktikai, hajókezelési és edzői fejlődését, e mellett a jó hangulatról is gondoskodott.

  A továbbképzésen 45 edző és versenyző vett részt Magyarországról és Romániából. Az időjárásra sem lehetett panasz, a csapat minden nap vízre tudott szállni, különböző irányú és erősségű szelekben sikerült gyakorolni a kitűzött feladatokat. A képzést az elméleti tudásátadás, a parti és vízi gyakorlatok mellett videóelemzések tették teljessé.

  Az esemény nyitó napját megtisztelte jelenlétével Jose Massapina, a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség elnöke is, aki elkötelezett az osztály szakmai fejlesztése és létszámbővülése iránt.

  Massapina úr látogatása során tájékoztatást adott a résztvevők számára a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség legfontosabb céljairól és kezdeményezéseiről, egyúttal megtekintette a 420-as világbajnokságnak helyszínt biztosító területeket és létesítményeket, amelyeket a világverseny megvalósítása szempontjából kiválónak értékelt.

  A Balatoni Yacht Club számára megtiszteltetés volt vendégül látni a tartalmas eseményt az idén 750 éves Alsóörsön!

  Bízunk benne, hogy a clinic minden résztvevő számára haszon új tudást biztosított és hozzájárult mind hazai edzőink, mind versenyzőink fejlődéséhez.

  A Nemzetközi 420-as Osztályszövetség részéről az esemény megvalósítását a hajós felszereléseket gyártó brit Allen támogatta.

  Az esemény résztvevői számára a frissítőket a Szentkirályi Magyarország biztosította. Köszönjük továbbá a Balatoni Yacht Club kiemelt szponzorainak- Audi Magyarország, MKB Bank, MVM Energetika –  együttműködését az esemény során.

   

  Másfél hónap múlva 420-as Világbajnokság, további részletek itt: INTERNATIONAL 420 CLASS WORLD CHAMPIONSHIPS 2022

  Fotó: Cserta Gábor

   

  Info: eva
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók