image Trükkös szélben kezdődött a 420-as vb Alsóörsön – magyar meglepetéssel! image Három futam, spanyol dominancia, újabb magyar meglepetés!

    A gyenge szél miatt nem rendeztek futamot kedden a 420-as vb-n

    A szél nem volt kegyes a nevező 244 pároshoz, így nem rendeztek futamot kedden az Alsóörsön zajló 420-as világbajnokságon. Egész nap gyenge déli szél fújt a Balatonon, a versenyrendezők folyamatosan figyelték, hogy mikor lesz elég erős ahhoz, hogy futamot lehessen rendezni. A világ vezető ifjúsági osztályának tagjai közben különbözőképpen ütötték el az időt: olvastak, interneteztek, kártyáztak, röplabdáztak, futballoztak, vagy csak beszélgettek, és gyakorolták a türelmet. Utóbb pedig a sólyázást gyakorolták: előbb befelé, majd nem sokkal később a vízről kifelé jövet.

    A szervezők délután fél négykor öt-hatcsomós szelet mértek, és úgy döntöttek, érdemes megpróbálni a versenyzést, ezért vízre küldték a mezőnyt, ám mire kiértek, két-három csomósra gyengült a szél, úgyhogy fél hatkor az a döntés született: nem várnak tovább, mert kifutnak az időből.

    A keddi futamokat szerdára halasztották – bízva abban, hogy a világbajnokság harmadik napján újra visszatér a szél Alsóörsre.

     

     

     

    Info: eva
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók