image Karácsonyi Kirándulás a Normafán image Barcelonai OP edzőtábor

  Boldog 109. születésnapot Balatoni YC!

  109. éve december 17-én a Gresham Palota Venezia Kávézójának különtermében lelkes vitorlázó urak egy csoportja hozta létre egyesületünket, látva a “yachtsport iránt megnyilvánuló széleskörű érdeklődést és felismerve ennek a sportnak a Balaton kultusz fejlesztésére kiható fontosságát”.
  A klub lobogójaként aranysárga alapon búzakék Y-t választották, a Yacht szót jelezve, amely három részre osztja a lobogót, így jelképezve a Balaton három megyéjét.
  Az egyesület az ifjúságnevelés fontosságát már alapításkor hangsúlyozta!
  Sok elsőséget tudhat magának, többek között az első vitorlás verseny megrendezését, az első női vitorlás verseny megrendezésèt, (a Kenese-Keszthely gyorsasági versenyt is az egyesület hozta életre, épp idén 100 éve), első vitorlás újság alapítását (a Magyar Yacht szintén idén 100 éves!) az első utánpótlás vándorserleg alapítását, és sok sok a hazai vitorlás sport szakmai, infrastrukturális, közösségépítő fejlesztését segítő eredményt!
  Az egyesület nagyjaira-gróf Hunyady József, Kleindin Hugó, Jankovics-Bésán Endre, Grofcsik János, Szénássy József és sokan mások-méltán lehetünk büszkék! 🤗
  Ünnepeljük a mai napon az önzetlen és lelkes munkával egyesületünket építő nagy elődeinket! ⛵️
  Boldog 109. évfordulót Balatoni YC! 🙂
  Info: eva
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók