image Berecz Zsombi VILÁGBAJNOK!

    A viharoké volt a főszerep

    A Budapest Lízing Melges 24- 8M OD Országos Bajnokság harmadik versenynapján két napos parti halasztást követően szállt vízre a 23 hajóegységet számláló mezőny. Az időjárás ígéretesnek tűnt, azonban még mielőtt az első futam elkezdődhetett volna egy jégesővel és csaknem 50 csomós ráfújással tarkított hatalmas vihar kerekedett. Nem volt már idő partra vitorlázni, így a mezőny a vízen élte meg a nem mindennapi balatoni jelenséget.

    A vihar után a rendezőség partra küldte a mezőnyt és dél magasságában szállt újra vízre a flotta. Itt 8-16 csomó közötti északias szélben sikerült két futamot megrendezni. A Melges hajóosztályban az első futamot a Bakóczy Róbert által kormányzott FGF Sailing team csapata nyerte, második helyen Ian Ainsley Strange Brew csapata végzett, a futamban harmadik helyen Csoltó Ákos Seven-Five-Nine nevű hajóegysége futott be. A második futamban az első futam első két befutója cserélt helyet, harmadikként a Bujáky Attila kormányozta Hód futott be.

    A 2 futam után összetett eredménylistát ezzel a Strange Brew csapata vezeti, pontazonossággal az FGF Sailing Team előtt.

    A 8 M OD osztály 14 fő mezőnyében az első futamban Gyenes Ákos Weight csapata végzett az élen, másodikként a BB-8 csapat Major Zoltán kormányzásával, harmadikként Dallos Attila Pannonvoyage egysége futott be. A második futam győztese Oroszlán Péter és csapata a Viper American Crew hajóval, másodikként a Met-com csapata futott be Pfeninberger Andrással a kormánynál, harmadik helyen a Nekem 8 Czetl Gábor kormányzásával.

    Két futam utáni összetett eredmények alapján a lista élén jelenleg a BB-8.

    A rendezőség a tervezett harmadik futamot az újabb érkező vihar miatt már nem tudta megtartani, a versenyt a következő napra elhalasztotta.

    A vasárnapi utolsó versenynapon 9 órai rajt és négy futam tervezett.

    Info: bacsoa
    Kapcsolódó bejegyzések
    • Összes
    • Szerző szerint
    • Kategória szerint
    • Címke szerint

    Szólj hozzá

    Your email address will not be published.

    Szponzorok, támogatók