Munkatársaink

  Csótár Ágnes

  Balatoni Yacht Club

  oktató

  Hatévesen a Keszthelyi Yacht Clubban kezdtem vitorlázni, és egy évvel később Optimist hajóosztályban versenyeztem. Kilencévesen ismerkedtem és tanultam meg a kétszemélyes vitorlázás rejtelmeit, nehézségeit, szépségeit.

  1983 és 1992 között Cadet hajóosztályban aranyjelvényes vitorlázó voltam, és előkelő helyen szerepeltem a magyar ranglistán. Ez idő alatt több magyar bajnoki címet szereztem mancsaft és kormányos szerepben egyaránt.

  1985-től a magyar válogatott keret tagjaként számos nemzetközi versenyen, világ- és Európa-bajnokságon képviselhettem Magyarországot, szép eredményeket értem el.

  1992-től 420-as hajóosztály következett. Ebben a hajóosztályban Bácsics Katival újabb magyar és nemzetközi sikereket értünk el.

  Néhány év múlva 470-esbe ültünk, és kvótát szereztünk az 1996-os atlantai olimpiai játékokra. Azonban a termetem és a súlyom nem volt igazán megfelelő a hajóosztályban, így az olimpiára Kati kénytelen volt mással utazni.

  Ekkor befejeztem az aktív versenyzést, hiszen már főiskolai tanulmányokat folytattam, és készültem a felnőtt életre, a tanításra, oktatásra és a családra.

  Főiskola mellett kezdtem gyerekeket oktatni, ez a munka számomra azóta is hivatás. 1995-től folyamatosan gyermektáborokat vezetek, és közben felnőtteket is oktatatok. 2003-tól MVM SE-ben, majd a Balatoni Yacht Clubban részt veszek az utánpótlás kiválasztásban.

  1997-ben biológia-testnevelés szakos tanári, 2011-ben testnevelő diplomát szereztem. 2015-ben mentorpedagógus képzésben vettem részt, és egy évvel később szakvizsgát tettem.

   

   

   

   

  Kemény Botond

  Balatoni Yacht Club

  oktató

  Jóllehet sohasem vitorláztam versenyszerűen, a szabadidőm nagy részét azonban igyekeztem mindig a természetben tölteni. Elsősorban a vízi sportok vonzottak, születésem óta minden nyarat a Balatonnál töltöttem, szörföztem, vitorláztam, kajakoztam.

  Természetes volt számomra, hogy gyermekeimet is bevezetem ebbe a világba. Többek között ezért is költöztünk négy gyermekemmel a Velencei-tó közelébe. Fiaim a VVSI-ben vitorláznak, az ő versenyeztetésük kapcsán kerültem a vitorlás versenysport közelébe, és ez indított arra, hogy edzői oklevelet, hivatásos hajóvezetői engedélyt és versenyrendezői képesítést szerezzek.

  2017-ben végeztem, és még abban az évben felkérést kaptam vitorlástáborok vezetésére, valamint a Keszthelyi Yacht Club optimisteseinek versenyeztetésére. E mellett vitorlázók részére haladó képzéseket is tartottam.

  Ezzel egyidejűleg kezdtem edzéseket tartani a Balatoni Yacht Club kezdő ópésainak. A 2018-as év a két egyesületben párhuzamosan végzett munkával telt, majd 2019 tavaszától már kizárólag a Balatoni Yacht Club verseny-előkészítő csapatával foglalkozom.

   

   

   

  Csébfalvi András

  Balatoni Yacht Club

  edző

  2008-ban Optimistben a Kereked Vitorlás Klubban  kezdtem vitorlázni. Két táboros év után kerültem be a versenyző csapatba, és visszafordíthatatlanul beleszerettem a vitorlázásba, a versenyzésbe.

  Négy Opés évem kisebb nagyobb sikerekkel telt, de igazán 420-ban találtam meg magam. Szerencsére nagyon jó kormányosokkal tudtam összeülni, akikkel közösen fejlődtünk. A 420-as évek alatt számos versenyt sikerült megnyernünk.

  Ezután egy tanuló évet 29er osztályban versenyeztem, ami egy nagyon hasznos bevezető volt a skiffek világába.

  Legjobb Optimist eredményem Magyar Bajnokság 15. hely (2013), 420-asban két ranglista győzelem (2016, 2017), ifjúsági magyar bajnokság 1. hely (2017), Európa-bajnokságon arany csoportba kerültünk (2016). Európa 30-as magyar bajnokság 2. (2018).

  A tavaly lehetőségem nyílt betekintést nyerni a hajóépítés kulisszái mögé, a nyarat Floridában töltöttem egy hajóépítő cégnél.

  Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok Gazdaságinformatikát.

  A vitorlázás mellett kiegészítő sportként hét éve kajakozom. Szabadidőmben szeretek a vízen lenni, biciklizni és futni.

  A Balatoni Yacht Clubban az idei lesz az első szezonom 420-as edzőként. Öröm, hogy egy dinamikusan fejlődő csapat tagja lehetek.

   

   

  Bakóczy Róbert

  Balatoni Yacht Club

  edző

  A vitorlázással hat évesen a Kereked vitorlástáboraiban, majd Agárdon Tímár Péter táborában ismerkedtem meg. Miután megkedveltem a sportágat, Optimistben a Kereked színeiben kezdtem sportolói karrieremet. Op bajnokságon kétszer végeztem dobogón, majd 420-as hajóosztályban folytattam a Spartacus VE színeiben. Három bajnoki aranyérem után 470-esben folytattam, és szintén sikerült felnőtt bajnokságot nyernem. Ebben a hajóosztályban készültem az olimpiára, azonban testalkatom miatt nem sikerült kijutnom.

  Laser Radialra váltottam, és két magyar bajnokságon is sikerült az első helyen végeznem. Ezzel párhuzamosan két junior vb-n elindultam Finnben, ahol mindkétszer top tízben zártam a versenyt.

  Ezt követően Laser Standardben folytattam. Europa Cup versenyt nyertem, és szintén olimpiai felkészülést folytattam.

  A kishajózás után Melges 24 következett, és a mai napig ebben a hajóosztályban versenyzek. Többször voltunk top hatban, Európa- és világbajnokságon. A hazai rendezésű J24-es Európa- bajnokságot sikerült  a csapatommal megnyernünk.

  Az aktív kishajós pályafutásom után kezdtem el edzőként dolgozni a Spartacus Vitorlás Egyletben, ahol Lasereseket oktattam. Számos bajnoki érmet és ranglista győzelmet értek el versenyzőim. Egyikük világbajnokságon az első tízbe is bekerült.

  Három év laseres edzői munka után Optimistesekkel kezdtem foglalkozni a Balatoni Yacht Club színeiben. Az idei lesz a negyedik évem ebben a munkakörben. Három alkalommal – serdülő és leány – bajnoki aranyat értek el a versenyzőim. Két Európa-bajnokságon a legjobb húsz között végeztek.

  Munkámban motivált vagyok, az eredmények mellett a széles vitorlázó bázis kialakítására is komoly erőfeszítéseket teszek.

   

   

  Szalontai Bence

  Balatoni Yacht Club

  edző

   

  A Balatoni Yacht Club optimist edzője vagyok. Kollégáimmal, sportolóink fejlesztésére tesszük a legnagyobb hangsúlyt.

  Szakmai fejlődésemen túl nagyon fontos számomra, hogy csapatban dolgozzak és meg tudjam osztani másokkal megszerzett, tapasztalt tudásomat. Klubom utánpótlás-nevelése folyamatosan növekszik és fejlődik. Szorosan együtt dolgozunk edző kollégáimmal, közösen alakítjuk ki versenyzőink programját.

  2011-ben kezdtem a pályafutásom Balatonfüreden a Balatonfüredi Yacht Clubban. Először oktatóként, a kezdőtáborok szervezésével és vezetésével foglalkoztam. 2012 őszén kaptam saját csapatot, ekkor indult optimist edzői karrierem.

  Mindig nyitott szemmel jártam, minden lehetőséget kihasználtam, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. Figyeltem és figyelem a nálam tapasztaltabb kollégákat, és a lehető legtöbb továbbképzési lehetőséget igyekszem kihasználni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert 2017-ben Nagy Bendegúzzal Magyar Bajnoki címet ünnepelhettünk.

  2019-től a Balatoni Yacht Clubban, mint edző dolgozom.

  2012-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon, OKJ sportoktató, majd 2014-ben OKJ sportedző képesítést szereztem. jelenleg a Testnevelési Egyetem BA edző szakon tanulok. Különböző továbbképzéseken vettem részt: ISAF Technical Training for Coaches 1., 2. és 3. szint; VMSz vízimentő tanfolyam; Vezetés és kommunikáció az utánpótlás sportban.

  Tagja vagyok a Magyar Optimist Osztályszövetség elnökségének. Több nagy világversenyen vettem részt, mint csapatvezető: Optimist világbajnokság – Ciprus, Optimist Világbajnokság – Thaiföld, Optimist Európa-bajnokság – Olaszország.

  Középfokú angol nyelvvizsgám van ezen kívül beszélek németül.

  Szponzorok, támogatók