image Izgalmas és pörgős nap a 420-asok és Kalózosok számára

  Véget ért a bajnokság és ranglistaverseny a 420-asok és Kalózosok számára

  A 420 hajóosztály idei világbajnoksága után a magyar bajnokságot is a Balatoni Yacht Club rendezte, hiszen az egyesület programjában kiemelt helyet foglal el ez a remek kétszemélyes utánpótlás hajóosztály.

  Az idei országos bajnokságra 25 hajóegység nevezett, ami a korábbi évhez képest is növekedés. A mezőnyben 13 egység az U17 kategóriában, 8 egység az U19 kategóriában és 4 egység felnőtt kategóriában állt rajtvonalra, köztük 7 tisztán női és 5 vegyes páros.

  Az első versenynapon csodás időben teljesítette a tervezett három futamot a mezőny, Szemes Bence főrendező szakszerű irányításával. Az első futamban gyönyörű 12-13 csomós nyugatias szélben vitorláztak a fiatalok, majd 7-10 csomós második és harmadik futam következett, cserébe napsütésben.

  A második versenynap szél hiányában parti halasztással telt, az utolsó pedig a túl eős szél miatt végezte hasonlóan.

  A harmadik versenynapon a mezőny kiegészült a Kalóz osztály kétnapos ranglistaversenyével. A szélre egész nap nem lehetett panasz, az északias irányú és stabil erejű (13-17 csomó) köszöntötte a párosokat a vízen. Reggel egy kis eső is tarkította a napot, és a melegnek nem mondható idő is kihívások elé állította a csapatokat, de mindenki hősiesen küzdött!

  Míg a második napon a szélcsend, az utolsó versenynapon a túl erős szél hiúsította meg a versenyzést, így a 420-asoknak 7 futam, a kalóz mezőnynek 3 futam alapján hirdettek végeredményt.

  A 420-as osztályban a végig vezető pozícióban, kiegyensúlyozottan versenyző Érdi Félix-Simó András páros (U17), a Balatoni YC versenyzői végeztek az abszolút első helyen, így mind az U19, mind az U17 magyar bajnoki címet megérdemelten szerezték meg. Abszolút második helyre a Szűcs Benedek-Csizmazia Bence (U19) páros került, akik az U19 ezüstérmét csípték el, abszolút harmadik helyen pedig a Benyó Máté – Andrik Adél (felnőtt) vegyes páros zárta a versenyt. Mivel magyar bajnoki címet és eredményt U17 és U19 kategóriákban hirdettek, a végeredmény az alábbiak szerint alakult:

  20-asok:
  U19 eredmènyek
  1.hely: Érdi Félix-Simó András (Balatoni YC)
  2.hely: Szűcs Benedek-Csizmazia Bence (THE-YKA)
  3.hely: Csőregh András-Érdi Vince ( Balatoni YC)
  U17 eredmények
  1.hely: Érdi Fèlix-Simó András (Balatoni YC)
  2.hely: Siklósi Mór-Szaplonczay Balázs ( Balatoni YC)
  3.hely: Vándor Botond-Tóth Lőrinc (Balatoni YC)
  Legjobb lány csapat különdíj:
  Litkey Janka-Érdi Hanna (THE-YKA)
  Legjobb felnőtt csapat különdíj:
  Benyó Máté-Andrik Adél ( THE-YKA)

  A Kalózosoknál három futam alapján Gmeiner István-Kő Tamás páros valamennyi futamot megnyerve állhatott fel a dobogó legfelső fokára, második helyen szorosan mögöttük Fluck Benedek végzett, aki ezúttal unokahúgával, Kiss Viktóriával ült a hajóba. Harmadik helyre a junior kategóriában versenyző MVM SE csapat, Kovács Buna Kinga – Medgyesi Flóra páros vitorlázta fel magát és íg a legjobb junior párosnak járó díjat is megszerezte.

  Izgalmas futamokkal, harcias körülményekkel, jó hangulatban telt tehát a négynapos verseny.

  A névadó szponzor MVM Energetika Zrt. mellett az Audi Magyarország, az MKB Bank és a Grabarics Kft. is együttműködő partnere az eseménynek.

  Az eseménynek a 750. éves Alsóörs ad otthont, amely már az augusztusi 420-as világbajnokság alatt is sikeresen vizsgázott.

  A Balatoni Yacht Club ezúton is köszöni valamennyi egység részvételét és sportszerű küzdelmét.

  További info: MVM 420 NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS KALÓZ RANGLISTAVERSENY 2022

  Fotó: Szándó Áron, Tóth Boglárka, Cserta Gábor

  Info: eva
  Kapcsolódó bejegyzések
  • Összes
  • Szerző szerint
  • Kategória szerint

  Szólj hozzá

  Your email address will not be published.

  Szponzorok, támogatók